• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Stapelaar of 2e hands heftruck; 3 argumenten voor de stapelaar

Stapelaar of 2e hands heftruck; 3 argumenten voor de stapelaar

  • 26-3-2020

De juiste heftruck voor de juiste applicatie

es4_storage 2.jpg

Bij het zoeken naar een vervanger voor de bestaande, oude heftrucks gaan bedrijven bijna automatisch op zoek naar een nieuwe of een tweedehands heftruck in goede staat. Bij ons in het Manitou Center hebben wij altijd mooie exemplaren direct uit voorraad leverbaar.

Toch zien wij dat klanten soms essentiële informatie missen. Er wordt veelal te weinig onderzocht hoe vaak een machine nodig is en waar deze wordt ingezet. Dus voordat wij een machine verkopen, willen we graag samen de (nieuwe) situatie analyseren en als het nodig is bepaalde werkprocessen herinrichten.

Soms kunnen bijvoorbeeld twee ‘oude’ heftrucks vervangen worden door een heftruck voor binnen & buiten en een nieuwe stapelaar voor het werk in de palletstellingen.

We horen het al: “Een stapelaar? Maar die is toch voor een sporadische inzet en kan toch niet een echt alternatief zijn voor een heftruck?”

Natuurlijk hangt het van de specifieke situatie af. Toch willen wij vandaag graag drie vooroordelen weerleggen:

1. Een stapelaar is niet krachtig genoeg.

Het blijkt dat de meeste heftrucks worden ingezet voor lasten tussen de 1,5 en 2,0 ton. In de kleine distributiemagazijnen weegt het merendeel van de pallets vaak nog minder. De moderne elektrische stapelaar combineert ergonomie (niet meer zelf trekken en rukken aan de disselboom) met draagvermogens tot zelfs 2 ton.

2: Een stapelaar is er alleen voor de twee lagere niveaus.

Nee, dat klopt niet! Integendeel! Sommige modellen kunnen lasten zelfs tot boven de 3 meter wegzetten! Dit si vaak meer dan genoeg voor het kleinere, standaard magazijn.

3. Met een stapelaar moet je veel lopen.

Inderdaad, een meeloop stapelaar is niet gemaakt om grote afstanden af te bruggen. Maar er zijn varianten met een (opklapbaar) platform waarmee snelheden tot 9 km/u kunnen worden gehaald. Genoeg om jezelf en de pallet snel en veilig te verplaatsen.

 

Nog een groot voordeel van de stapelaar: door de uitstekende wendbaarheid in kleine ruimtes kunnen de palletstellingen dichter op elkaar geplaatst worden. Dat betekent dus dat er minder magazijnruimte nodig is voor de opslag. Of andersom: u kunt meer pallets kwijt in dezelfde kubieke meters.

Als dat geen voordeel oplevert…..

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.