• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
 1. Manitou
 2. Nieuws
 3. Materials handling Maatwerk bij Manitou: 3 voorbeelden

Materials handling Maatwerk bij Manitou: 3 voorbeelden

 • 7-5-2020

special 1.png

Naast de bekende machines voor agrarische toepassingen, wordt het ook steeds meer bekend dat Manitou een complete serie hef- en magazijntrucks levert. Van wendbare drie-wiel elektrisch trucks tot en met reachtrucks, stapelaars en zelfs niche producten als een knikheftruck of een meeneem heftruck.

Wat wellicht minder bekend is, zijn de mogelijkheden (af-fabriek!) om een standaard model exact op een applicatie af te stemmen. Wij noemen dat specials. Hiermee bedoelen we niet modellen met opties of accessoires; dat is te makkelijk. Wij hebben het over situaties waarbij een Manitou specialist een bijzondere feature of wens uitwerkt en daarvoor een speciale aanpassing realiseert.

In dit stuk willen we graag 3 voorbeelden geven van dit soort SPECIALS:

Wens 1: Het hanteren van een rol, haspel of een spoel

Deze lastige dragers komen vaak in productie-omgevingen voor. Stapelaars of pallettrucks moeten dan worden aangepast met bijvoorbeeld:

 • Een rollenklem,
 • V-vormige vorken met of zonder opklapbaar deel (voor oppakken verschillende spoeldiameters)
 • Een doorn,
 • Uitneembare inzetstukken 
 • Een V-vormige draagplaat,

De keuze wordt veelal bepaald door de gewenste wijze van oppakken en wegzetten.

Wens 2: de truck moet in een speciale omgeving werken:

 • ‘Natte’ omgevingen, zoals in food (zuivel, vlees, vis), de biomedische chemie of papierwaren worden trucks op deze sterk corrosie bevorderende omgevingen worden aangepast. Of er moet voldaan worden aan extra eisen aan de hygiëne. Zo kunnen we bijvoorbeeld heftrucks (of alleen delen, bijvoorbeeld de vorken) kunnen worden gemetalliseerd. Daarbij wordt het materiaal gesmolten en vervolgens onder hoge druk gesproeid op een oppervlak. Het basisoppervlak ondergaat in deze bewerking geen versmelting. Thermisch verzinken is ook een optie, waarbij de bescherming veel verder gaat. Uw situatie bepaalt welke methode uiteindelijk de beste is.
 • Chemie / farma / verf: in deze branches moeten heftrucks een ATEX-aanpassing krijgen, zodat deze kunnen werken in een omgeving met explosiegevaar (gassen of stof). Deze wijziging is afhankelijk van de aard van het gas (categorie 2G / 3G = zone 1 of 2) of de aard van de stof (categorie 2D / 3D = zone 21 of 22).

Wens 3: wegen is weten

Goederen moeten soms gewogen worden om te bepalen in welk gedeelte van de stellingen ze geplaatst kunnen worden. Of ze moeten gewogen worden voor ze kunnen worden uitgeleverd.

Magazijntrucks kunnen met verschillende soorten weegapparatuur worden uitgerust. In de basis kunnen twee systemen worden bekeken. Ten eerste, wegen door hydraulische druk (nauwkeurigheid bij 1% van maximale capaciteit) of , ten tweede, wegen met behulp van sensoren (nauwkeurigheid tot 0,1% van de geheven last). In dit tweede geval is een gewichtscertificering en Klasse III-meting is mogelijk. De uitvoering kan op vele verschillende manieren worden gerealiseerd en is afhankelijk van uw wensen en budget.

Helaas is de lijst van voorbeelden veel te lang voor dit stuk, dus bel het Manitou Center om uw speciale wensen voor te leggen.

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.