• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Waarom kiezen voor een heftruckleverancier met een breed assortiment?

Waarom een heftruckleverancier met een breed assortiment?

  • 25-6-2020

stapelaar-en-heftruck2.jpg

Vorige week deelden we een filmpje op YouTube uit de Manitou serie “Let’s talk about materials handling”. Het ging over de voordelen van een heftruckleverancier met een breed aanbod. Als u binnenkort echt niet meer weet welke Netflix serie u moet kijken, dan stellen wij deze voor als een informatief alternatief.

Op deze LinkedIn post reageerde een klant met de opmerking: “Ik heb alleen een stapelaar nodig en wat heb ik er aan wat voor magazijntrucks Manitou allemaal kan leveren?”. Hij vergat even dat wij hem ook de palletstellingen hebben geleverd. En dat hij buiten al jaren met een tweedehands Manitou ruw-terrein truck werkt vanwege de gewenste bodemvrijheid.

Dat is nu net het grote voordeel; wij kijken verder dan de machine, want in de meeste bedrijven zijn vele verschillende soorten apparatuur nodig. In ons servicegebied (voornamelijk Noordoost Nederland) zien wij veel productiebedrijven in de food, energie en uiteraard de agrarische sector. Daar vinden allerlei transport- en opslagactiviteiten plaats die vaak ook aan verschillende bedrijven worden uitbesteed.

Het komt nu eenmaal vaak voor dat bedrijven traditioneel van meerdere leveranciers afhankelijk zijn. Ze zijn destijds gekozen op basis van hun kwalificaties en specifieke kennis. Er wordt immers verwacht dat iedereen zijn eigen specialisatie heeft.

Toch is het handiger als u met een bedrijf kunt schakelen waar die kennis veel breder is. Een bredere kijk op zaken, omdat het bedrijf al in zoveel verschillende bedrijven een allerlei materials handling problemen heeft opgelost! Bovendien betekent meerdere leveranciers ook meer interactie, dus daar zit nog tijdswinst.

Echte “full-line” leveranciers bieden enkele duidelijke voordelen:

  • Ze bieden niet alleen extra gemak, maar helpen ook om elk onderdeel van uw materials handling activiteit te optimaliseren.
  • Ze zijn experts als het gaat om het analyseren van situaties om vervolgens met de juiste oplossing te komen in plaats van dat ene product dat ze nu eenmaal produceren.
  • Zij hebben kennis van en toegang tot geavanceerde technologieën en systemen die perfect aansluiten op uw intern transport omgeving.

Een mooi voorbeeld is onze samenwerking met META opslagsystemen, waardoor het Manitou Center zelfs complete magazijnen kan inrichten. Opslagsystemen, heftrucks, magazijntrucks, batterijen, chauffeurstraining en onderhoud. Alles via één aanspreekpunt! Dat is toch een win-winsituatie?

 

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.