• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. 3 goede redenen om over te stappen op een reachtruck

3 goede redenen om over te stappen op een reachtruck

  • 30-9-2020

Elk magazijn is op zoek naar meer efficiency. Maar hoe?

er16_016 aangepast.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien we met ons uitdijende materials handling aanbod steeds meer in de Nederlandse magazijnen komen, krijgen we in toenemende mate te maken met klanten die twijfelen tussen de verschillende soorten hef- of magazijntrucks. Waar het buiten toch al gauw neerkomt op een heftruck of een verreiker, moet je in het magazijn kiezen tussen een heftruck, stapelaar, pallettruck, reachtruck, trekker, orderpicker, knikheftruck en…de lijst wordt steeds langer.

De vraag die we vandaag willen helpen beantwoorden is: wanneer zou ik moeten overstappen op een reachtruck?

Eerst een korte beschrijving. Heftrucks zijn voertuigen met een mast aan de voorzijde en een tegengewicht aan de achterkant. Ze rijden voornamelijk op LPG, diesel of door middel van een elektromotor. Deze laatste versie kan zowel binnen als buiten ingezet worden.

Reachtrucks zijn altijd elektrisch. Daarnaast heeft de reachtruck een andere opbouw met een bestuurder die zijdelings in de truck zit. Het meest opvallende verschil is dat de mast in- en uitschuift (‘reacht’). Chassis en batterij vormen het tegengewicht als de mast uitschuift. Door deze opzet is de reachtruck zeer compact en voelt hij zich thuis in krappere ruimten. Daarnaast zorgt het inschuiven van de mast ervoor dat de reachtruck een hogere restcapaciteit heeft ten opzichte van de heftruck. Simpel gezegd: zwaardere goederen kunnen op een hoger niveau worden geplaatst.

We beschrijven 3 situaties waarbij de overstap op een reachtruck meer dan gerechtvaardigd is:

1. De output in het magazijn moet omhoog

In situaties waarbij de bestellingen oplopen of waarbij er met dezelfde mensen steeds meer werk moet worden verzet, kan de reachtruck de hoeveelheid uitgeleverde producten helpen te verhogen. De reachtrucks werken dan bijvoorbeeld alleen tussen de palletstellingen, terwijl de heftrucks zorgen voor aan- en afvoer naar de laadperrons. Elke bestuurder kan zich concentreren op zijn eigen specifieke taak.

2. Er ontstaat krapte in het magazijn, waardoor er meer opslagplaatsen gecreëerd moeten worden

Een assortiment kan in de loop der tijd dusdanig zijn gegroeid, dat een standaard heftruck-palletstellingen (4meter) configuratie niet meer voldoende is. Verhuizen is kostbaar, dus wordt het zaak om de kubieke meters in het magazijn beter te benutten. Dat kan enerzijds door meer de hoogte in te gaan en anderzijds door de gangpaden te verkleinen, waardoor er meer opslaglocaties ontstaan. Door het compacte karakter van de reachtruck en de mogelijkheid om hoger te heffen kan het assortiment beter opgeslagen worden. Manitou biedt modellen die zelfs tot 11,5 meter kunnen werken!

3. Een site inspectie toont aan dat er efficiënter gewerkt kan worden

Net als in ieder bedrijfsproces zal ook in het magazijn de processen van tijd tot tijd herzien moeten worden. Sluiten de beschikbare middelen nog steeds aan op de  (toekomstige) doelen? Een site inspectie met een specialist brengt tekortkomingen aan het licht die in de loop der tijd ontstaan zijn. Goede kans dat de ergonomische en praktische voordelen van een reachtruck (bv. een volledig instelbare klein stuurwiel, vele aanpasbare en intuïtieve bedieningselementen, een kantelbare zitting, bovengemiddeld zicht door mast en beschermdak en technische snufjes als Video Assist voor het werken op hoogte) ervoor zorgen dat bepaalde taken beter of sneller kunnen worden uitgevoerd.

Het Manitou Center heeft alle kennis en ervaring in huis om uw magazijnprocessen te optimaliseren, dus vraag ons eens om over uw schouder mee te kijken? 

Overigens hoeft een dergelijke inspectie er zeker niet toe te leiden dat er altijd een grotere of snellere machine nodig is. Zo kunnen kleinschalige magazijnen hun oude heftrucks soms beter vervangen door een moderne en betaalbare stapelaar.

Elke situatie heeft immers zijn eigen aanpak nodig.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.