• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. In de schijnwerpers: de elektrische Manitou ME serie heftrucks

In de spotlight: de elektrische Manitou ME serie heftrucks

  • 26-10-2020

me-application-me430_002-2048x1365.jpg

Keuze uit 3 en 4 wiel modellen

Al meer dan 60 jaar combineert de Manitou Group het ontwikkelen van krachtige machines  met aandacht voor design en comfort. De gebruikerservaring is een cruciaal uitgangspunt in de ontwikkelingsfase en daardoor staat de bestuurder centraal staat in elke doelstelling bij het productontwerp. Hetzelfde geldt uiteraard ook bij de ontwikkeling van onze hef- en magazijntrucks.

Zo werd ook de ME serie elektrische heftrucks geïntroduceerd, met hefcapaciteiten variërend van 1.500kg tot maar liefst 5.000kg.

Deze vorkheftrucks voldoen volledig aan de moderne wensen en zijn uitermate eenvoudig te onderhouden. U kunt kiezen uit 14 verschillende modellen, van 3 wiel modellen met 24 of 48 Volt en 4 wiel modellen met 48 of 80 Volt.

De efficiency wordt gegarandeerd door Manitou‘s jarenlange ervaring. De asynchrone motor is gekoppeld aan diverse beschermingsfunctionaliteiten (denk aan bv. temperatuur- en snelheidssensoren), zodat deze heftrucks nog betrouwbaarder zijn. Er kunnen maar liefst 28 verschillende parameters worden ingesteld, van snelheid tot gevoeligheid van het remsysteem, en uiteraard de prestaties van het hydraulische systeem. Zo wordt de machine perfect op elke toepassing of taak afgestemd.

Ten slotte is er een ruime keuze aan batterijen om aan elke specifieke behoefte op het gebied van vermogen te voldoen. De 3 wiel modellen zijn ontworpen om zelfs in de krapste ruimtes te rijden en het regeneratieve remsysteem zorgt voor minder slijtage tijdens het afremmen en voor een langere inzetduur van de machine.

Comfort van zicht naar ergonomie

Optimaal zicht rondom, eenvoudige toegang door de handgreep op de beschermkooi,  antisliptreden aan beide zijden en een ruime bestuurdersplek zijn al voldoende om een goed gevoel over het comfort te krijgen. Voeg daar ook nog eens een geveerde bestuurdersstoel met veiligheidsgordel, een instelbare stuurkolom en mastdemping aan toe en het belooft een perfecte rijervaring te worden. Het duidelijk afleesbare LED-display draagt bij aan de ergonomische kwaliteiten van de veelzijdige ME serie.

Manitou richt zich al jaren op de ontwikkeling van remote systemen om productiviteit en inzet te kunnen optimaliseren. Zo profiteert ook de ME serie van het Easy Manager-systeem. Het kan worden geïnstalleerd op een pc, tablet of mobiele telefoon waarmee dankzij de verkregen data alle kosten kunnen worden beheerd en tijdig onderhoud ingepland. Dat hoeft u uiteraard niet zelf te doen; er zijn allerlei verschillende onderhoudswerkzaamheden die Manitou voor de klant kan uitvoeren. Easy Manager helpt het machinegebruik te optimaliseren, stilstand te voorspellen, te beperken en zelfs te vermijden. Al deze inspanningen dragen bij aan een langere levensduur met minimale stilstand.

"De connectiviteitssystemen bij de ME serie is een mooi voorbeeld van onze focus op levensduur en maximale truckinzet. Voeg daarbij ons brede assortiment hef- en magazijntrucks en de uitbreide mogelijkheden qua onderhoud en preventie en het is duidelijk dat wij klanten volledig kunnen ontzorgen op het gebied van materials handling,” zo concludeert Gerard Moes, sales manager bij het Manitou Center in Staphorst.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.