• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Manitou ontwikkelt met Effidence een complete serie AGV oplossingen

Manitou ontwikkelt met partner AGV oplossingen

  • 25-11-2020

manitou robots nov2020.jpg

De Manitou Group is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Effidence, een ontwerper van innovatieve gerobotiseerde systemen, voor de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van een serie robots voor toepassingen in de (intra)logistiek en materials handling. Het uitgebreide netwerk van Manitou Centers en dealers wordt ingezet voor onderhoud en service.     

Het Franse Effidence ontwikkeld al sinds 2016 collaboratieve en autonome mobiele robotoplossingen voor de industrie en logistiek. Het is een pionier op het gebied van de zogenaamde “Follow-me” technologie, waarbij voertuigen medewerkers volgen bij hun werkzaamheden in het magazijn. Een voorbeeld is de EffiBOT-robotwagen, een wendbare en veelzijdige oplossing voor het orderpicken of het transport van bakken of dozen.

Cédric Tessier, oprichter en voorzitter van Effidence, zegt: “Met EffiBOT hebben we aangetoond dat robotica voor meer zaken geschikt is dan intern transport. Om ons assortiment robots uit te kunnen breiden, hebben we besloten om samen te werken met de Manitou Group, een industriële partner met een uitgebreide ervaring in materials handling en warehousing. "

Naast de robotwagens staat de ontwikkeling van een reeks autonome stapelaars en industriële trekkers in de planning. Deze robotstapelaars worden door LMH Solutions (een dochteronderneming van de Manitou Group) geassembleerd in Beaupréau (Frankrijk).

Gerard Moes, Commercieel manager bij het Manitou Center in Staphorst, ziet meerdere voordelen in dit partnerschap: “Door onze stap zullen wij klanten in de industrie en logistiek kunnen bijstaan bij het automatiseren van hun materials handling activiteit, stap voor stap. Daarnaast kunnen wij voortaan een nog breder scala aan klanten bedienen; van een retailer met één pallettruck tot een producent met een geautomatiseerd distributiecentrum. Tot slot bevestigt deze samenwerking dat Manitou zich allang niet meer alleen richt op de agrarische bedrijfstak. Nee, vandaag de dag zijn wij een materials handling partner voor bedrijven uit vrijwel alle industriële sectoren.”

 

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.