• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Uitbesteden onderhoud van heftrucks loont

Uitbesteden onderhoud van heftrucks loont

  • 27-5-2021

Steeds vaker leggen bedrijven de samenstelling van hun intern transport onder de loep. Logisch, want als een hef- of magazijntruck een groot deel van de tijd niet gebruikt wordt, dan is dat ‘dood kapitaal’. Niemand wil zijn geld zomaar over de balk gooien en dus moeten de hef- of magazijntrucks perfect worden afgestemd op de bedrijfsactiviteit. Zo’n optimaal afgestemde vloot moet wel in conditie gehouden worden om te kunnen blijven presteren. Onderhoud en controles zijn belangrijk, want een onverwachte stilstand is uit den boze. U kunt natuurlijk zelf aan uw trucks sleutelen, maar uitbesteden valt vaak veel voordeliger uit. We lichten drie grote voordelen toe:

1. Eén aanspreekpunt

Als het onderhoud niet de kernactiviteit is, dan is de kans groot dat dit in praktijk erbij inschiet. Dan wordt er alsnog geld over de balk gegooid en ben je als ondernemer dief van je eigen portemonnee. Slecht en achterstallig onderhoud leidt immers veelal tot onnodig hoge (reparatie)kosten. Het uitbesteden van onderhoud zorgt voor gemak dankzij één enkel aanspreekpunt, die bovendien perfect alle werkzaamheden, zoals de preventieve servicebeurten, kan inplannen.

2. Service door vakmensen

Een ander belangrijk voordeel vloeit voort uit het feit dat onderhoud wordt uitgevoerd oor goed geoutilleerde vakmensen, die regelmatig door de fabriek worden getraind. Voor een intern transport specialist behoren onderhoud en service – in tegenstelling tot het bedrijf dat de trucks dagelijks inzet – tot de kernactiviteiten. Alleen met goed opgeleide mensen wordt het werk snel en correct uitgevoerd en dat is in eenieders belang. Vergeet ook niet dat correct onderhouden machines een hogere restwaarde opleveren.

3. Zelfs eenvoudige onderdelen kunnen kwalitatief verschillen

Daarnaast beschikt de intern transport leverancier vaak over de juiste, goedgekeurde onderdelen en smeermiddelen en de daarbij behorende logistiek. Manitou bijvoorbeeld beschikt over meerdere distributiecentra in Europa van waaruit 60 000 verschillende product items hun weg naar de klanten. Dit zijn allemaal items die al bij het ontwerp van de heftruck zijn gekozen vanwege hun bijdrage aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de heftruck. Als het nodig is, dan worden ze binnen 24 uur overal in Europa geleverd. Alleen op deze wijze blijft stilstand ook daadwerkelijk beperkt tot een minimum.

De vaklui van het Manitou Center in Staphorst werken niet alleen met originele Manitou onderdelen en smeermiddelen, maar kunnen bijvoorbeeld ook zorgen voor veiligheidskeuringen, schoonmaak, vlootbeheeroplossingen of speciale  rapportages. Er zijn drie soorten onderhoudscontracten om uit te kiezen, maar maatwerk is natuurlijk altijd bespreekbaar.

Als u heftrucks heeft van een ander merk, dan is dat ook geen probleem. Manitou kan elk merk onderhouden en keuren. Zo blijkt maar weer: één aanspreekpunt!

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.