• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. De Manitou M/MC serie: materials handling in een ruig jasje

Manitou M/MC trucks: materials handling in een ruig jasje

  • 29-6-2021

mc25 jun2021 2.jpg

Elektrische heftrucks zijn razend populair in magazijnen. De prestaties doen tegenwoordig niet veel onder voor een dieselvariant en de voordelen in uitstoot zijn evident.

Toch bestaan er vele toepassingen, waarin een heftruck met verbrandingsmotor zijn gelijke niet kent. De meest in het oog springende is toch wel de ruw terrein heftruck. Deze variant is ontworpen voor bouwplaatsen, afvalverwerking en andere industriële omgevingen, waarbij de ondergrond verre van ideaal is. Denk aan modderige grond, geaccidenteerd terrein, greppels en alle oppervlakken waar een gewone heftruck vast zou komen te zitten. Duidelijke verschillen tussen een standaard industriële heftruck en een ruw terreinheftruck zijn dan ook de banden en bodemvrijheid.

Het is niet verwonderlijk dat Manitou in deze categorie een vrijwel onverslaanbaar aanbod heeft ontwikkeld. Onze M/MC serie zijn een duidelijke afstammeling van Manitou machines voor de agrarische sector en waarmee de fabrikant een ijzersterke reputatie heeft opgebouwd. Dankzij de hydrostatische aandrijving - waarbij elk wiel apart wordt aangedreven – kan elke hobbel moeiteloos genomen worden. Op basis van een locatie onderzoek kunnen wij de juiste banden aanraden. De beste tractie en manoeuvreerbaarheid worden verder gegarandeerd door de fulltime vierwielaandrijving. Bij iets vriendelijkere ondergronden kan de tweewiel aandrijving volstaan.

De M/MC serie zijn verkrijgbaar in hefcapaciteiten van 1,8 tot 7 ton en dankzij een complete serie accessoires kunnen de trucks worden afgestemd op de applicatie. Denk daarbij aan een paneelcabine, panoramische daken, airco of vorkenverstellers. De trucks rijden en heffen razendsnel. De machines (MC 25-4) op de afbeelding zijn uitgerust met een 3-delige 4.00 freelift mast en een handige sideshift. De moderne Stage V motor is niet alleen schoon en sterk, maar ook erg stil. Het ontwerp biedt eenvoudig toegang tot alle onderdelen, zodat het onderhoud een fluitje van een cent is. Beide machines zijn voorzien van een kenteken registratie, zodat het inzetgebied bijzonder groot is.

Bent u klaar voor een ‘ruig’ proefritje? Kom dan eens langs bij het Manitou Center!

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.