• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Ook de VA-keurmeester moet gekeurd worden

Ook de VA-keurmeester moet gekeurd worden

  • 5-11-2021

De VA-Keur is de periodieke veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen.

Deze veiligheidskeuring wordt uitgevoerd door bedrijven, die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom. Zo ook het Manitou Center. Tot die arbeidsmiddelen behoren ook heftrucks en ander intern transportmaterieel. Een heftruck, stapelaar of veegmachine moet simpelweg in orde zijn, want een klein mankement kan immers grote gevolgen hebben.

Als gebruiker van deze machines wilt u natuurlijk het meest betrouwbare keurmerk en dat is de VA-Keur. Zo is deze VA-Keur ISO 27001 gecertificeerd, zodat u zeker weet dat informatie over uw gekeurde arbeidsmiddelen vertrouwelijk behandeld en opgeslagen worden. Deze ISO standaard is specifiek gericht op informatiebeveiliging. Aangezien VA-keur een uitgebreid digitale keurregistratiesysteem beheerd en ter beschikking stelt aan de erkende VA-keur bedrijven, is in 2014 al besloten om via de certificering op basis van de ISO 27001 aantoonbaar te werken en uiting te geven aan het feit dat er alles aan gedaan wordt om het systeem zo veilig mogelijk te maken en te houden

Manitou Center keurt al jaren hef- en magazijntrucks en daar hoeft niet altijd een Manitou merk op te zitten. Voor een gemengde vloot kunt u dus prima bij ons terecht. Een goedkeurde heftruck is zoals gezegd belangrijk om veilig te kunnen blijven werken, maar ook de keurmeester dient een bepaald niveau te blijven behouden. Naast de opfristrainingen die de VA-keurmeesters eens in de zoveel jaar volgen, vinden er steekproefcontroles plaats op uitgevoerde keuringen. Op die wijze wordt de VA-keurmeester scherp gehouden.

Recent is het Manitou Center gecontroleerd door HHC/DRS en dat verliep prima: onze keurlicentie is wederom met 3 jaar verlengd en wij kunnen onze klanten blijven helpen om veilig te werken met hun intern transportmaterieel.

Wanneer mogen wij bij u langskomen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.