• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Vernieuwde Manitou MI heftrucks met schonere én krachtigere motoren

Vernieuwde Manitou MI serie heftrucks

  • 24-11-2021

mi 25d cabin.png

De MI serie heftrucks met verbrandingsmotor bevindt zich in het populairste segment heftrucks, namelijk met hefcapaciteiten tussen de 1.5 en 3.5 ton.

De belangrijkste verbetering betreft de schonere motoren die nu voldoen aan de strenge Stage V normen. Deze hebben vooral betrekking op de uitstoot van CO, HC, NOx en roetdeeltjes. Vooral die laatste norm is veel strenger (van 0.025 g/kWh naar 0.015 g/kWh).

De diesel varianten beschikken nu over zowel een diesel partikel filter als een oxidatie katalysator, terwijl de LPG-motoren werden uitgerust met een 3-weg katalysator. Hoewel het overtreffen van de Stage V norm het belangrijkste doel van Manitou was bij deze upgrade, werden er ook extra inspanningen geleverd om het totaalplaatje nog attractiever te maken. Behalve minder vervuilend zijn de nieuwe motoren ook duidelijk krachtiger. De dieselvarianten bieden gemiddeld 10% meer prestaties en bij de LPG varianten varieert dat van 25 tot 30% meer vermogen!

De styling werd gemoderniseerd en verder in lijn gebracht met de andere M-series. Verder werden de heftrucks op vele punten verbeterd, zoals:

  • Duidelijk krachtigere prestaties van het hydraulische systeem. De hefsnelheden gingen omhoog; afhankelijk van de motorversie tussen de 7% en 35%. Het verbeterde debiet zorgt voor extra kracht bij het gebruik van voorzetapparatuur. Lasten kunnen voortaan sneller en efficiënter worden opgepakt en weggezet.
  • Vooral praktisch zijn de verticaal geplaatste uitlaat, de geboute beschermkooi en de claxon achter in de stijl van de beschermkooi. De hoge uitlaat biedt extra veiligheid en voorkomt het opwaaien van stof en vuil, terwijl bij de beschermkooi in geval van schade een reparatie eenvoudiger en vooral goedkoper worden uitgevoerd. Handig is de in de stijl geïntegreerde claxon, zodat er veiliger achteruit kan worden gereden.
  • De verlichting werd gemoderniseerd; zowel de werklichten als de wegverlichting bestaan voortaan uit zuinige en krachtige LED lampen.
  • Voor een beter zicht werd de beschermkooi uitgerust met een glazen panoramisch dak, uiteraard met veiligheidsglas.
  • Onderhuids zorgen de elektronische injectie, het vernieuwde motormanagement met een Electronic Control Unit en de Canbus technologie voor meer betrouwbaarheid, zuinigheid en een lay-out zonder obstakels. De optionele EASY LINK functie maakt management en tracking op afstand mogelijk.
  • Andere nieuwe opties zijn onder meer een snelheidsbegrenzer en airconditioning bij een cabine-versie.

Al deze verbeteringen zorgen ervoor dat er allang niet meer gesproken kan worden van een upgrade. De nieuwe MI serie van Manitou is klaar voor de meest veeleisende materials handling activiteiten, in welke sector dan ook!

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.