• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Agrariërs kunnen (tijdelijk) profiteren van interessante subsidie voor elektrische heftrucks

Tijdelijke subsidie elektrische heftrucks voor agrariërs

  • 13-1-2022

Het was de afgelopen tijd volop in het nieuws; de subsidieregeling voor elektrische personenauto’s.

Op 3 januari om 9.00 uur ging de subsidiepot voor 2022 open en onmiddellijk was er een enorme run op deze stimulans. Minder in het nieuws, maar daarom niet minder interessant was de regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ze kwam vlak voor de kerst met een zeer interessante subsidiemogelijkheid voor landbouwers. Om precies te zijn gaat het om een ‘subsidie voor groen-economisch herstel landbouw’.

De fondsen komen uit het Economisch Herstelfonds (EHF), een Europees steunfonds voor landbouwers.  Nederland krijgt een budget van € 52,4 miljoen toegewezen. Dit is voor het economisch herstel van de landbouwsector en het platteland na de uitbraak van het coronavirus. De maatregelen voor het herstel moeten aansluiten bij de milieu- en klimaatafspraken van de Europese Unie. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van het budget uit het fonds, vandaar de benaming ‘groen-economisch herstel’.

Grofweg vallen de subsidies in twee categorieën:

1. Investeren in groen-economisch herstel

Er zijn 5 categorieën waarin geïnvesteerd kan worden. In categorie D betreft het duurzame bedrijfsvoering en dan gaat het om bedrijfsgebouwen, machines, installaties en apparatuur. Hierin bevinden zich ook de elektrische heftrucks.

Subsidiepercentages variëren van 60% tot 75% van de kosten. In dat laatste geval dient er in het bedrijf een “bedrijfshoofd” te zijn die jonger dan 41 jaar is.

Let op: voor een aantal investeringen is er echter een vaste prijs, zoals bij een elektrische heftruck en een ecoploeg. Deze vaste prijzen worden eenheidsprijzen genoemd. Deze gelden voor een hele investering, dus alle kosten die bij de investering horen.  

Zo geldt voor een elektrische heftruck met elektromotor van 48V, hefcapaciteit van ten minste 2.000 kg en een accupakket van ten minste 625Ah (inclusief lader) de eenheidsprijs van € 29.750,-. Manitou Center biedt in deze categorie ook een krachtpatser met een capaciteit van 2,5 ton aan.

Met een eenheidsprijs wordt er dus niet meer gekeken naar de werkelijke kosten. Zijn ze hoger of lager dan de eenheidsprijs? Dan krijgt u niet meer of minder subsidie.

2. Samenwerken aan groen-economisch herstel

Daarnaast biedt de regeling ook subsidie voor het opzetten van ideeën voor samenwerkingsverbanden, die samen met boeren werken aan een project om de landbouwsector duurzamer en economisch sterker te maken

Tot wanneer?

De subsidie “Investeren in groen-economisch herstel” kan aangevraagd worden tot en met 14 februari 2022, 17:00 uur. Mocht u snel een complete prijsopgave voor een elektrische heftruck van Manitou Center willen, dan staan wij in de startblokken!

 

Om te kijken of uw bedrijf in aanmerking komt voor de subsidie of voor een exacte bepaling van de bijbehorende bedragen, neem contact op met de RVO. Zie ook  www.rvo.nl.

 

(Deze informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie worden ontleend)

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.