• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. De 4 tot 5 ton serie MI heftrucks uitgebreid met een 5.5 ton krachtpatser

4-5ton MI heftrucks uitgebreid met 5.5 ton krachtpatser

  • 10-3-2022

In november vorig jaar schreven we al over de vernieuwde, populaire serie MI heftrucks met een hefcapaciteit van 1.5 tot 3.5 ton. Nu krijgt de midden categorie, tussen 4 en 5 ton, een uitbreiding aan de bovenkant, namelijk een 5.5 ton diesel variant.

Ook bij de nieuwste telg was het voornaamste doel om de truck te laten voldoen aan de strenge Stage V norm, die vooral betrekking heeft op de uitstoot van CO, HC, NOx en roetdeeltjes. De norm is vooral veel strenger voor die laatste categorie (van 0.025 g/kWh naar 0.015 g/kWh). De nieuwe dieselmotor is dezelfde als bij zijn kleinere broers en zussen en is dus uitgerust met zowel een diesel partikel filter als een oxidatie katalysator. Een versie met LPG zal tevens beschikbaar komen.

Het uiterlijk is aangepast aan de MC en MSI machines, om zo een duidelijk familiegevoel te creëren. De hefcapaciteit van 5.5 ton is beschikbaar bij een lastzwaartepunt van 500 mm, zodat het nieuwe model een mooie tussenstap vormt  tussen de MI 50 and MI 50 L. Overigens zal de prijs hetzelfde zijn als voor de MI 50 D. Net zo belangrijk zijn alle aanpassingen, die van de MI 55D een echte allround truck maken:

  • De nieuwe, zuinige LED verlichting is van toepassing op zowel de werklichten als de wegverlichting.
  • Praktisch zijn de verticaal geplaatste uitlaat, de geboute beschermkooi en de claxon achter in de stijl van de beschermkooi. De hoge uitlaat biedt extra veiligheid en voorkomt het opwaaien van stof en vuil, terwijl bij de beschermkooi in geval van schade een reparatie eenvoudiger en vooral goedkoper worden uitgevoerd. Handig is de in de stijl geïntegreerde claxon, zodat er veiliger achteruit kan worden gereden.
  • De nieuwe versnellingsbak kent nu 1 voorwaartse en 1 achterwaartse versnelling. Dat komt vooral ten goede aan het comfort van de bestuurder. Verder biedt het geoptimaliseerd toerental  betere prestaties op hellingen en is er geen verlies van koppel meer doordat er niet meer opgeschakeld hoeft te worden. 
  • De MI 55 D kreeg dezelfde beschermkooi met een glazen panoramisch dak, uiteraard met veiligheidsglas, en een moderner display.

Met deze uitbreiding biedt Manitou voortaan een nog breder en vooral schoner assortiment heftrucks met verbrandingsmotor.

manitou-mi-55-lpg.jpg

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.