• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
  1. Manitou
  2. Nieuws
  3. Handige checklist voor batterij onderhoud

Handige checklist voor batterij onderhoud

  • 21-3-2019

Beperk uw risico's door middel van het juiste onderhoud aan uw heftruck batterijen

‘Elektrisch rijden’ is hot en nog niet helemaal doorgebroken bij de personenwagens. Maar zoals bekend, is dit bij heftrucks al jaren zeer gebruikelijk. Elektrische heftrucks zijn schoon, stil en betrouwbaar. Tegenwoordig zijn ze al bijna net zo sterk als hun ‘broertjes’ met een verbrandingsmotor, al zal het werk in het ruwe terrein nog even een brug te ver zijn.

Nieuwe energieconcepten, zoals lithium-ion accu’s, komen er aan, maar de meeste bedrijven gebruiken momenteel heftrucks met een conventionele loodzuur batterij. Deze heeft haar sporen in het veld reeds verdiend, maar brengt ook enkele risico’s met zich mee. Deze zijn eenvoudig te reduceren door zowel dagelijks als wekelijks te letten op een aantal zaken en ervoor te zorgen dat bijvullen en bijladen correct uitgevoerd worden. Zo heeft te vroeg laden of ‘tussentijds’ laden een negatief effect op de levensduur. Ook de acculaadruimte moet aan bepaalde eisen voldoen: zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle vereisten!

Natuurlijk kunt u het meeste onderhoud veilig uitbesteden aan uw heftruckleverancier, maar een aantal zaken kunt u prima zelf in de gaten houden.

 

Lees de belangrijkste informatie in ons ‘Instructieblad Batterijen’.

Manitou heeft de belangrijkste zaken overzichtelijk samengevat in ons 'Instructieblad Batterijen'. Hang deze bij de lader of in de laadruimte, zodat iedereen altijd herinnerd wordt aan de regelmatige checks die gedaan moeten worden. Dit komt zowel de veiligheid als de levensduur ten goede!

Tenslotte: veiligheid wordt vooral gewaarborgd door de mens. Neem geen risico; weet wat er gedaan moet worden en neem altijd de veiligheidsvoorschriften in acht.

En…. Stuur ons instructieblad door naar uw collega’s!

va-keur.jpg

 

Download hier de volledige instructie

 

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.