• Neem contact met ons op tel. 0522-202084
Nieuws
 1. Manitou
 2. Nieuws
 3. Manitou vervangt sleutelmodellen uit de MSI serie semi-industriële ruw terrein heftrucks

Manitou vervangt modellen uit de MSI serie heftrucks

 • 1-2-2019

MSI 60jaar.jpg

De nieuwe, vijfde uitgave van de MSI serie bevat modellen met een hefvermogen van 2.5, 3.0 en 3,5 ton. Deze veelzijdige heftrucks zijn uitgerust met krachtige, schone dieselmotoren (voldoen aan Stage 3A emissienormen) en een hydrostatische transmissie. Tezamen met het robuuste monobloc frame en een ruime keuze in (lucht)banden is de nieuwe serie vooral geschikt voor de zwaardere applicaties waarbij veel in de buitenlucht gewerkt wordt.

Deze nieuwe MSI serie zal nog steeds vooral haar weg vinden naar de hout-, papier- en recyclingsectoren, maar door de grote bodemvrijheid en langere wielbasis kan deze truck ook prima worden ingezet in de bouwsector en bij bedrijven die goederen op een buitenterrein opslaan.

De MSI serie is ideaal voor bedrijven die waarde hechten aan heftrucks, die uitblinken in één of meerdere van de onderstaande zaken:

 1. Inzetbaar op specifieke en/of onverharde ondergronden. De nieuwe MSI serie kan prima uit de voeten op terreinen met lastige hellingen; mede dankzij de hoogte van de mastbevestiging. De grotere bodemvrijheid (twee maal zoveel als bij een ‘gewone’ heftruck) en de ruime keuze aan bandensoorten zorgen ervoor dat de trucks op elk lastig terrein hun taken kunnen uitvoeren.
 2. Hanteren van lange, zwaardere lasten. Vergeleken met conventionele heftrucks heeft de MSI serie een langere wielbasis; Samen met de brede voorbanden zorgt dat voor een buitengewone stabiliteit.
 3. Bovengemiddelde prestaties. De combinatie van de hydrostatische transmissie met de krachtige dieselmotor zorgt zowel voor kracht als voor precisie. De bestuurder kan rekenen op veel trekkracht en de continue aanpassingen van snelheid en vermogen vereenvoudigen de handling van elke last.

Uitgebreide uitrusting

Elke truck uit de serie is voldoende uitgerust om snel ingezet te kunnen worden, maar een brede lijst aan opties maken het mogelijk om het model nog beter op de applicatie te kunnen afstemmen. Zo noemen we bijvoorbeeld:

 • Een ruime keuze uit cabineopties voor extra bescherming en comfort
 • Gesloten cabines met naar wens verwarming of airconditioning en een audio installatie
 • Extra comfortabele, geveerde bestuurderstoel
 • Verschillende opties qua verlichting en signalering
 • Toegangs- en managementsystemen
 • Een ruime keuze aan masttypes en hefhoogtes

Compleet

Jos Folkers, directeur van Manitou Center Nederland: “Manitou heeft altijd al heftrucks ontwikkeld die vooral in de zwaardere ruwterrein applicaties uitblinken. Deze nieuwe MSI serie is daar weer een ijzersterk bewijs van en ik ben ervan overtuigd dat deze heftrucks geen gelijken kennen voor de sectoren waarvoor zij ontwikkeld werden. Wij kunnen niet wachten om onze klanten kennis te laten maken met deze nieuwe serie.”

 

Wilt u meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem dan direct contact met ons op via onderstaand formulier!

Manitou Center Nederland

Wethouder Ohmannstraat 12

7951 SB Staphorst

Nederland

Tel: 0522-202084

Map Data
Map data ©2017 Google
Map DataMap data ©2017 Google
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
XSluiting Manitou Center

Vanaf 1 oktober 2022 zijn de activiteiten van het Manitou Center overgedragen aan onze dealers:

Voor Drenthe, Friesland, Groningen, Noord Holland:
Smedes B.V.
Solcamastraat 21
9262 ND Sumar
0511-521491

Voor: Gelderland, Overijssel, Flevoland:
Almat B.V.
Stoomdijk 13
7245 PN Laren (Gld)
0573-448080

U kunt deze ervaren heftruckspecialisten bellen voor nieuwe of gebruikte hef- en magazijntrucks, onderdelen en onderhoud.